vineri, 6 aprilie 2012

O hrana sanatoasa pentru ca prietenul tau sa fie mereu energic si fericit

           O conditie esentiala pentru ca prietenul tau sa aiba mereu o buna conditie fizica , este sa ii asiguri o alimentatie cat mai sanatoasa , bogata in calciu , vitamine , proteine si aminoacizi . Astfel ca atunci cand doresti sa ii asiguri cainelui tau un meniu sanatos , trebuie sa iei in considerare varsta si rasa acestuia .
     Astfel , cand acesta este inca pui , hrana oferita in aceasta perioada este esentiala pentru a-i asigura un start bun in viata . Trebuie sa ii oferi o alimentatie echilibrata , cu alimente usor digerabile si cu un bogat continut de fosfor si calciu , deoarece , aflat in crestere si intr-o dezvoltare rapida , necesita un aport energetic deosebit . Stomacelul mic la aceasta varsta , iti cere sa ii oferi o alimentatie cat mai usor asimilabila .
     Atunci cand trecem in urmatoarea etapa a vietii , si ne referim la varsta in care acesta devine adult , alimentatia trebuie cu prisosinta sa fie una de inalta calitate , cu un gust cat mai bun pentru sporirea apetitului sau . Ca si continut , in aceasta trebuie sa se regaseasca in egala masura vitamina E care are rolul de a-i intari organismul , uleiuri esentiale pentru piele si par si fibre naturale pentru un intestin sanatos . Foarte importanta va fi si mentinerea unei foarte bune igiene buco-dentare pentru fortificarea dintilor .
     A treia perioada a vietii sale , atunci cand cainele devine "senior" , alimentatia pe care o primeste joaca un rol foarte important asupra sanatatii sale si a metabolismului sau . Va trebui astfel sa contina un mai mare constinut de vitamina E si minerale pentru fortificarea organismului , si fibre naturale pentru sanatatea intestinului . Intretinerea dentitiei si facilitarea masticatiei trebuie sa se realizeze pe baza unor alimente atent selectionate . 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu